Το σωστό πλύσιμο

Κυριακή, 7 Μάρτιος 2021
από stampadiko.gr stampadiko.gr

Μπορείς να το κάνεις

 1. Όταν σιδερώνεις τα μάλλινά σου να χρησιμοποιείς πάντα ατμό.
 2. Για να μειώσεις τον κίνδυνο να φθαρούν τα ευαίσθητά ρούχα σου, τοποθετήσε τα μέσα σε μια ειδική θήκη ή μαξιλαροθήκη όταν τα βάζεις στο πλυντήριο.
 3. Πλύνε το πάπλωμά σου στο πλυντήριο, αν αυτό χωράει, χρησιμοποιώντας ένα ήπιο προγραμμά με ελάχιστη ανάδευση.
 4. Για ευκολότερο σιδέρωμα χρησιμοποιήσε μαλακτικό ρούχων σε κάθε πλύση.
 5. Αφήσε τα ρούχα σου με φωτεινό, έντονο και βαθύ χρώμα να στεγνώνουν στη σκιά ή αν είναι δυνατόν, γυρισμένα ανάποδα, για να μη ξεθωριάσουν.
 6. Πλύνε τα ρούχα στους 30°C. Έτσι εξοικονομείς ενέργεια, φροντίζεις το περιβάλλον και παράλληλα προσέχεις περισσότερο και τα ίδια τα ρούχα σου.


Μην το κάνεις

 1. Όταν πλένεις μάλλινα στο χέρι, μην αφήνεις το νερό να πέφτει κατευθείαν πάνω τους, αφού έτσι μπορεί να χαλάσουν οι ίνες.
 2. Μη χρησιμοποιείς καυτό νερό όταν πλένεις μάλλινα, μπορεί να καταστρέψει το χρώμα τους και να φθείρει τις ίνες του μαλλιού.
 3. Μη μουλιάζεις τα μαγιό και τα αθλητικά ρούχα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ελαστικά ή συνθετικά υλικά. Το μούλιασμα μπορεί να φθείρει το ύφασμά τους κυρίως κοντά στις ραφές.
 4. Μη χρησιμοποιείς υπερβολικά μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού. Υπάρχει κίνδυνος να μην ξεβγαλθεί σωστά και να αφήσει υπολείμματα πάνω στα ρούχα σου.
 5. Μετά το πλύσιμο, μην αφήνεις τα ρούχα σου στο πλυντήριο για πολύ, αφού στην υγρασία αναπτύσσονται βακτήρια που δημιουργούν δυσάρεστες μυρωδιές.
 6. Μη μουλιάζεις τα λευκά μαζί με τα χρωματιστά ρούχα γιατί υπάρχει κίνδυνος μεταφοράς χρώματος. Μάλιστα, για λευκά ρούχα από νάιλον, δεν πρέπει να χρησιμοποιείς εμαγιέ νεροχύτη ή λεκάνη.


Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέα δημοσίευση