Ο απόλυτος οδηγός για την αφαίρεση κάθε λεκέ απο το αγαπημένο σου t-shirt

Κυριακή, 7 Μάρτιος 2021
από stampadiko.gr stampadiko.gr


ΚΑΦΕΣ

Οι λεκέδες από καφέ είναι συνηθισμένοι, αλλά εδώ υπάρχουν όλες οι συμβουλές που χρειάζεσαι για να τους αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά. Για την αφαίρεση αυτών των λεκέδων, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Ξεκίνησε σκουπίζοντας τον λεκέ απαλά χωρίς τρίψιμο με χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτες.

Βήμα 2: Μούσκεψε το ύφασμα με κρύο νερό και ταυτόχρονα τρίψε ελαφρά τον λεκέ. Αυτό θα βοηθήσει να εξουθενωθεί ο λεκές αν έχει εμποτίσει βαθιά το ύφασμα.

Βήμα 3: Βάλε στον λεκέ της μπλούζας με λίγο απορρυπαντικό. Άφησέ το να δράσει για και ξέπλυνε με κρύο νερό.

Βήμα 4: Επανάλαβε κανονική πλύση με το ίδιο απορρυπαντικό

Προσοχή: Πριν καθαρίσεις τον λεκέ, έλεγξε την ετικέτα του ρούχου για τυχόν οδηγίες πλυσίματος και δοκίμασε πάντα σε ένα μη ορατό σημείο του υφάσματος.ΚΡΑΣΙ


Αν και οι λεκέδες από κόκκινο κρασί μπορεί να είναι ενοχλητικοί και άσχημοι, δεν χρειάζεται να μείνουν στα ρούχα σου για πολύ – υπάρχουν μερικά αρκετά απλά βήματα που μπορούν να σε βοηθήσουν να τους ξεφορτωθείς. Ανάλογα με την ποσότητα του κρασιού που χύθηκε, ταμπόναρε απαλά ή απορρόφησε όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό με ένα καθαρό πανί ή χαρτί κουζίνας. Μην τρίβεις τον λεκέ – δεν θέλεις να τον κάνεις χειρότερο.

Βήμα 1: Αν είναι δυνατό, ρίξε λίγο αλάτι πάνω στον λεκέ όσο είναι ακόμα υγρός. Το αλάτι είναι ένα καλό μέσο για να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις λεκέδες από κόκκινο κρασί, αφού απορροφά ένα μέρος του υγρού και σταματά τη διείσδυσή του στις ίνες των ρούχων σου.

Βήμα 2: Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να απλώσεις λευκό κρασί πάνω στον λεκέ, κάτι που θα βοηθήσει στην αδρανοποίησή του. Ταμπόναρε απλά τον λεκέ για να απομακρύνεις όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό. Η μαγειρική σόδα μπορεί επίσης να αποδειχθεί χρήσιμη στην αφαίρεση λεκέδων από κόκκινο κρασί. Δοκίμασε να απλώσεις λίγη πάστα από μαγειρική σόδα στη λερωμένη επιφάνεια.

Βήμα 3: Μετά το αλάτι, τη μαγειρική σόδα ή το λευκό κρασί, θα πρέπει να δεις διαφορά. Αν ο λεκές έχει γίνει μεγαλύτερος ή έχει ήδη στεγνώσει σε κάποια σημεία, τότε μπορείς να δοκιμάσεις να μουλιάσεις το ρούχο σε λευκό κρασί ή σε υγρή σόδα.

Βήμα 4: Ύστερα από αυτήν την προεργασία, πλύνε το ρούχο όπως συνήθως σε κρύο νερό με ένα απορρυπαντικό ρούχων. Απόφυγε τις υψηλές θερμοκρασίες στο πλυντήριο ή και το στεγνωτήριο, γιατί η θερμότητα μπορεί να σταθεροποιήσει τον λεκέ.

Προσοχή! Αυτές οι συμβουλές για την αφαίρεση των λεκέδων είναι για την αντιμετώπιση λεκέδων σε συνηθισμένα υφάσματα, όπως τα βαμβακερά και τα πολυεστερικά. Αν λερώσεις ένα πιο ευαίσθητο ύφασμα, όπως μετάξι, ίσως να είναι καλύτερο να δώσεις το ρούχο για επαγγελματικό καθάρισμα. Να συμβουλεύεσαι πάντα τις οδηγίες πάνω στην ετικέτα του ρούχου για να δεις αν είναι κατάλληλες οι μέθοδοι καθαρισμού που υπάρχουν, ιδίως όταν χρησιμοποιείς χημικά. Επίσης, να θυμάσαι ότι όσο πιο γρήγορα αρχίσεις να ασχολείσαι με τον λεκέ, τόσο πιο καλό θα είναι το αποτέλεσμα.ΛΑΔΙ


Λεκέδες από λάδι είναι εύκολο να γίνουν και (ευτυχώς) το ίδιο εύκολο να βγουν. Αυτός ο οδηγός περιγράφει βήμα-βήμα πώς μπορούμε να αφαιρέσουμε τους λεκέδες από λάδι από καθημερινά ρούχα

Γενικές συμβουλές

  • Ενέργησε γρήγορα. Όσο πιο γρήγορα αρχίσεις να ασχολείσαι με τον λεκέ, τόσο πιο εύκολα θα βγει.
  • Πρώτα διάβασε την ετικέτα φροντίδας του ρούχου. Πριν κάνεις οτιδήποτε, να βλέπεις πάντα τι συμβουλεύει ο κατασκευαστής του ρούχου.
  • Μη βάζεις ποτέ ρούχα με λεκέδες από λάδι στο στεγνωτήριο, πριν τους αφαιρέσεις.
  • Πρώτα ταμπόναρε απαλά τον λεκέ για να αφαιρέσεις όσο το δυνατόν περισσότερο λάδι.

Για τα καθημερινά, μη ευαίσθητα μπλουζάκια, υπάρχουν διάφορες εύκολες λύσεις στο εμπόριο ή με υλικά που έχουμε στο σπίτι που μπορούν να βοηθήσουν στην αφαίρεση των λεκέδων από λάδι.

Βήμα 1: Κάνε πρώτα μια προεργασία πάνω στον λεκέ με απορρυπαντικό, άφησέ το να δράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά και τρίψε τον λεκέ κάτω από τρεχούμενο καυτό νερό, πριν πλύνεις το μπλουζάκι στο πλυντήριο, σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα φροντίδας του ρούχου.

Βήμα 2: Στη συνέχεια, ξέπλυνε το απορρυπαντικό με ξίδι ή ζεστό νερό. Αν ο λεκές επιμένει, ίσως χρειαστεί να επαναλάβεις το σαπούνισμα και το ξέβγαλμα του λεκέ.

Βήμα 3: Όταν ο λεκές δεν φαίνεται πια, βάλε το μπλουζάκι στο πλυντήριο, στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, ακολουθώντας τις οδηγίες στην ετικέτα φροντίδας του ρούχου.ΣΑΛΤΣΑ

Οι λεκέδες από σάλτσα τομάτας είναι ο φόβος για τα t-shirt. Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας, γιατί με τις κατάλληλες μεθόδους και τα κατάλληλα προϊόντα μπορούν να απομακρυνθούν αποτελεσματικά.

Βήμα 1: Φτιάξε ένα διάλυμα ίσων αναλογιών ζεστού νερού και γλυκερίνης.

Βήμα 2: Άφησε το ένδυμα μέσα στο διάλυμα για μία ώρα.

Βήμα 3: Μετά πλύνε κανονικά με υγρό απορρυπαντικό .

Προσοχή: Πριν καθαρίσεις τον λεκέ, έλεγξε την ετικέτα του ρούχου για τυχόν οδηγίες πλυσίματος και δοκίμασε πάντα σε ένα μη ορατό σημείο του υφάσματος.


ΑΥΓΟ

Βήμα 1: Το αυγό αφαιρείται με σφουγγάρι βουτηγμένο σε κρύο αλατόνερο, αφαίρεσε το ασπράδι και μετά ξέπλυνε με κρύο νερό.

Βήμα 2: Αν ο λεκές δεν βγει μούλιασέ το σε διάλυμα υγρού απορρυπαντικού

Βήμα 3: Τρίψε τον λεκέ με σφουγγάρι και συνέχισε σε κανονική πλύση με υγρό απορρυπαντικό εφόσον το

Προσοχή: Πριν καθαρίσεις τον λεκέ, έλεγξε την ετικέτα του ρούχου για τυχόν οδηγίες πλυσίματος και δοκίμασε πάντα σε ένα μη ορατό σημείο του υφάσματος.


Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέα δημοσίευση