AC/DC

AC/DC

Οι AC/DC (Έι Σι Ντι Σι) είναι ένα hard rock συγκρότημα (οι ίδιοι πάντα κατηγοριοποιούσαν την μουσική τους ως Rock n Roll) που δημιουργήθηκαν στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 1973 από τους Σκωτσέζικης καταγωγής αδερφούς Άνγκους και Μάλκολμ Γιανγκ.

Θεωρούνται από τους πρωτοπόρους της hard rock μουσικής μαζί με τους Black Sabbath, Deep Purple, Led Zeppelin, Thin Lizzy και άλλους.

Από το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο "High Voltage" το 1975, η πορεία τους στον χώρο της hard rock μουσικής είναι ανοδική με αποκορύφωμα το άλμπουμ "Back In Black" το 1980. Έκτοτε είχαν αρκετά «σκαμπανεβάσματα». Επανήλθαν στην κορυφή το 1990 με το άλμπουμ "The Razor's Edge".

Σημείο αναφοράς πάντως όλα αυτά τα χρόνια είναι οι συναυλίες τους. Από τον Άνγκους Γιανγκ που τρέχει ασταμάτητα στην σκηνή ως την τεράστια φουσκωτή "Rosie" και από τα κανόνια του "For Those About To Rock" ως την καμπάνα του "Hells Bells", οι AC/DC έχουν να επιδείξουν στους φίλους της rock μουσικής ένα απίστευτο θέαμα.

Οι AC/DC μετά από δισκογραφική απουσία 6 χρόνων επέστρεψαν στις 2 Δεκεμβρίου 2014 με την κυκλοφορία του "Rock Or Bust", έχοντας κυκλοφορήσει στις 27 Σεπτεμβρίου ένα μικρό απόσπασμα του νέου τους σινγκλ με τίτλο "Play Ball" για τις ανάγκες του video clip του καναλιού TBS της Major League Baseball, ενώ το επίσημο σινγκλ κυκλοφόρησε στις 6 Οκτωβρίου 2014. Είναι το πρώτο άλμπουμ που δεν συμμετείχε ο Μάλκολμ Γιάνγκ λόγω σοβαρής ασθένειας.

Τα καλύτερα μπλουζάκια t-shirts ACDC είναι εδώ!!